Upis u prvi razred u toku, preliminarne rang-liste 2. jula

Kao i prethodnih godina i u ovom upisnom roku vlada veliko zanimanje učenika za upis u prvi razred Druge gimnazije Sarajevo. Budući srednjoškolci mogu birati između opće gimnazije (100 mjesta) i IB Middle Years programa (40 mjesta). Prilikom upisa ujedno izražavaju svoju 1zabrinutost zbog smanjenih upisnih kvota jer smatraju da će na taj način konkurencija za upis u Drugu gimnaziju biti dodatno pooštrena, iako je Druga gimnazija i prethodnih godina bila škola u kojoj je za upis bio potreban veći broj bodova u odnosu na bilo koju drugu školu u Kantonu Sarajevo.

Učenici prijave za upis mogu podnijeti zaključno s četvrtkom, 2. jula, svakim radnim danom od 09:00 do 12:00 sati.

U skladu s Članom 2. stav (4) Konkursa za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2015/2016. godini, kojeg je objavilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, zvanične preliminarne rang-liste će biti objavljene 2. jula.

Obavezni interviewi za učenike koji su aplicirali za upis u IB Middle Years Program i prema kriterijima Konkursa stekli pravo upisa bit će održani 3. jula u terminima koji će biti precizirani po objavi zvaničnih preliminarnih rang-lista i također objavljeni 2. jula.