Izvještaj Osnovne škole ‘Isak Samokovlija’ Sarajevo, za školsku 2011/12. godinu

Naša škola je uvijek aktivno radila na jačanju demokratske kulture u školi i lokalnoj zajednici. U školskoj 2011/12. godini provođeni su različiti projekti u kojem su aktivno učestvovali i učenici i roditelji, a to su:

Bazar – svake godine učenici pripremaju različite aktivnosti, hranu, ručne radove i druge rukotvorine i izlažu u školi. Organizacija se provodi po odobrenju škole i time pozivamo roditelje i druge subjekte da uzmu učešće u kupovini tih predmeta (različiti školski suveniri i sl.). Prikupljena sredstva koriste se za obnovu fonda biblioteke i drugih potreba škole. Organizacija je zamišljena da se provede u takmičarskom duhu time da direktori/pedagozi i drugi nastavnici/ pohvale rad najboljih od 1. do 3. mjesta.„Dani mira“ – koji se provode u školi na način da svaki razred uzme učešće na poboljšanju tolerancije, mira, suživota i sl. Aktivnosti su različite – likovnog karaktera, puštanje balona posvećenih toleranciji i miru, međureligijski dijalog kroz različitost koja je prisutna, ali ujedno i pozitivna za državu Bosnu i Hercegovinu. Recitali pozivaju na mir, razumijevanje drugog i drugačijeg i sl.

Izbor najboljeg nastavnika/ce – Aktivnost je provedena u povodu svečanosti Dana škole 16. maja i tada se dodjeljuju priznanja za izabrane nastavnike. Izbor se vrši anketiranjem učenika/ca i to u tri kategorije:
– Najkreativniji/a nastavnik/ca, tj. čiji su časovi interesantni, učenici/ce sudjeluju aktivno
– Najobjektivniji/a nastavnik/ca, jednako se odnosi prema svim učenicima, realno ocjenjivanje
– Nastavnik/ca godine, koji objedinjuje oba elementa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.