Posjeta osnovnoj školi “Brezovica”, Slovenija

Od 4. do 6. oktobra tekuće godine, zahvaljujući međunarodnom projektu “Bogatstvo življenja u svijetu različitosti“, na Dan učitelja 5. oktobra, dio nastavnika i učenika naše škole posjetio je osnovnu školu “Brezovica” u istoimenom gradiću kraj Ljubljane. U uzvratnoj posjeti učenici su probudili prijateljstva, upoznali se s drugim i drugačijim, dostojno prezentovali našu školu uzevši učešće u revijalnom programu, izvodeći muzičke kompozicije.

Pored školaraca iz Brezovice i Sarajeva, projektu su se priključili i školarci iz Umaga čime je projekat dodatno obogaćen. Pored škole posjećeno je vatrogasno društvo u Brezovici, te mjesna crkva u Brezovici. Pored posjete Brezovici, nastavnici i učenici su se upoznali sa kulturno-historijskim znamenitostima Ljubljane. Imali su čast da ih prime gradonačelnici Brezovice i Ljubljane gospoda Metod Robert, te Zoran Janković.

Prijem kod gradonačelnika Ljubljane gosp. Zorana Jankovića

Direktorica Omersoftić Aida uručuje poklon gradonačelniku Zoranu Jankoviću

U posjeti Brezovici su bili učenici Smajić Amila, Mahmutagić Emina, Hadžibegić Adna, Medinić Lejla, Paro Irinea, Ćelo Amna, Misimović Defina, Jerlagić Umihana, Kadrić Zejd, Jusko Anes, Pita Emir, Beganović Tarik, te nastavnici Olovčić Alma, Hanjalić Sead i Behlulović Almir, kao i direktorica škole Omersoftić Aida i pedagog Salihović Esmir. Na put u Sloveniju su krenuli sad već srednjoškolci Kurtović Neira i Saračević Kenan, koji su pod krovom naše škole ostvarili vanserijske rezultate iz matematike i fizike i zbog tih uspjeha su nagrađeni putovanjem.

Ispred Općine Ljubljana

Nastup naših učenika na priredbi u O.Š. “Brezovica”

Gosti na priredbi u O.Š. “Brezovica”

Nastavnici sva tri kolektiva ispod drveta prijateljstva

Učenici sva tri kolektiva ispod drveta prijateljstva