Natjecanja

Matematika

Federalno natjecanje iz matematike učenika srednjih škola iz Federacije BiH koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu održano je 24.ožujka 2012. godine u prostorijama naše škole.

Na natjecanju je sudjelovalo 215 učenika i 60 profesora matematike.  Učenki naše škole Nikica Perić  u kategoriji prvih razreda osvojio je drugo mjesto, a u kategoriji trećih razreda Stanko Čolak zauzeo je treće mjesto.

Eko kviz – Lijepa naša

Već dugi niz godina Udruga Lijepa naša organizira svehrvatsko natjecanje “Eko-kviz Lijepa naša” u kojem Gimnazija fra Dominika Mandića uvijek postiže dojmljive rezultate. Ove godine državno natjecanje je održano u Zadru od 15. do 17. travnja uz sudjelovanje 33 osnovne i 21 srednja škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske, Mađarske i Austrije. S projektom “Dok drhti Brijeg…” osvojili smo peto mjesto.

Književni natječaj – Rapsodovim stopama

Naša škola već par godina raspisuje književni natječaj Rapsodovim stopama u spomen na obljetnicu rođenja pjesnika fra Janka Bubala. Ovoga puta prijavilo se šest učenika, a po ocjeni profesora prvo mjesto pripalo je Franji Skoko koji je poslao pjesme Noć i Noć II.

Sportska natjecanja

naša škola svake godine organizira različita sportska natjecanja. Ove godine smo imali školsko prvenstvo za učenice i učenike u stolnom tenisu, odbojci, badmintonu i košarci.