SEPTEMBARSKA DEŠAVANJA U NAŠOJ ŠKOLI

 

  • Nastavljena saradnja sa Kembridž univerzitetom -U petak, 7.9.2012. godine u našoj školi su na prigodnoj svečanosti uručene diplome za 87 diplomanata, naših učenika, koji su tokom prošle školske godine u našoj školi pohađali kurseve engleskog jezika pri Kembridž univerzitetu – ESOL.
  • Literate i recitatori – gosti BHT1 radija- U subotu, 8.9.2012. godine članovi Recitatorsko-literarne sekcije naše škole bili su gosti BHT1 radija, u okviru emisije za djecu i mlade “Ringišpil”. Naši mladi literati i recitatori govorili su o ekologiji, načinu na koji provode slobodno vrijeme, o dječijim pravima i obavezama, a slušatelje su “počastili” i svojim stihovima.

Uspješni smo i u Evropi!

Nakon bronzanih balkanskih medalja iz matematike i informatike, koje su nam donijeli naši učenici Bostandžić Din i Brđanin Adnan, uspjehom na evropskom takmičenju nas je obradovao učenik VII razreda, Sadikaj Agron, pobjednik državnog takmičenja u saobraćaju. On je bio član ekipe koja je našu zemlju predstavljala na saobraćajnom takmičenju u Poljskoj, zauzevši osmo mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Više detalja možete pročitati na sljedećem linku:

  http://bihamk.ba/aktuelnosti/aktuelno/582-ekipa-bihamk-a-na-27-fia-saobraajno-obrazovnom-takmienju-.html

 

  •  Pomoć učenicima, pripadnicima romske populacije Načelnik općine Centar, Dževad Bećirević,je u ponedjeljak, 10. septembra 2012. godine u prostorijama naše škole dodijelio novčanu pomoć porodicama učenika naše škole iz reda romske populacije. Ovu tradicionalnu podršku Općina Centar odvaja u svrhu podstreka redovnog pohađanja nastavnog procesa ovih učenika.

 

  • I ove školske godine naši planinari kreću u nove pohode

Sunčani septembarski vikend, 22. i 23. 9. 2012. godine članovi naše Eko-planinarske sekcije, u pratnji nastavnica Topuz Zumre i Čevro Nade (koje su i ovom prilikom bile i kuharice) proveli su u planinarskom domu Srednje Bare, u blizini Prače.

 

 

 

  • ŠKOLA NA PLANINI:U srijedu, 26.9.2012. godine nastavne sadržaje na Igmanu, okićenom jesenjim bojama, realizovali su učenici odjeljenja: III1, III2, III3, II1, II2, II3, te odjeljenja IV1 i IV2.