DECEMBARSKE AKTUELNOSTI :)

*NAŠI TEHNIČARI NAGRAĐENI I DRŽAVNIM NAGRADAMA
Udruženje za naučno-tehničko obrazovanje mladih u BiH nagradilo je za izuzetne rezultate u oblasti tehničke kulture i naučno-tehničkog stvaralaštva našeg učenika Naima Pourkija, kao najuspješnijeg mladog tehničara, Nastavnika Zlatka Starčevića, diplomom “Uzoran mentor” i našoj školi za posebne zasluge u ovoj oblasti.

*Tradicionalna manifestacija – “VESELIMO SE PRAZNICIMA”

U četvrtak, 13.12.2012. godine u prostorijama pozorišta “SARTR” održana je tradicionlna manifestacija “Veselimo se praznicima”. Radujemo se i slavimo sve praznike – poruka je koju su mnogobrojnoj publici sa pozornice poslali naši učenici pjevajući, plešući, recitujući, govoreći, svirajući, glumeći. Fotogafijama vam prenosimo dio atmosfere.:)

OBILJEŽENO 200 GODINA OD OBJAVLJIVANJA PRVIH BAJKI BRAĆE GRIM
10.12., koji se u svijetu obilježava kao Dan dječijih prava, navršilo se i 200 godina od objavljivanja prvih bajku braće Grim. Tim povodom, a u saradnji sa Goethe institutom u Sarajevu, posjetila nas je gospođa Micaela Sauber i grupi od oko 45 učenika na njemačkom jeziku ispričla dvije bajke, ovih nenadmašnih čarobnjaka pisane riječi.

“Moj konačan odgovor drogi je: NE!” U okviru konkursa Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku za dostavu projekata na temu prevencije narkomanije, odobren je i bit će finansiran projekat čiji je autor naša nastavnica Indira Buljubašić “Moj konačan odgovor drogi je: NE!”. Projekat će se realizovati u drugom polugodištu, a tim za njegovu realizaciju bit će nastavnice: Terović Lejla, Sikira Selma, Tiro Amela, Kreho Azra, Buljubašić Indira i naša pedagogica, Baručija Meliha. U okviru realizacije Projekta predviđena je i posjeta Terapijskoj zajednici “Kampus”.

Nagrađeni smo i u Novom Sadu! Pokrajinski zavod Vojvodine za zaštitu prirode, u saradnji sa Centrom za likovni odgoj mladih iz Novog Sada dodijelili su prvu nagradu za multimedijalno rješenje u kategoriji fotografija, a po raspisanom konkursu na temu “Hrana od davnina oku je milina” idejnom rješenju koje su uradile naše nastavnice: Ahmetspahić Sabina, Terović Lejla, Kurspahić Dženita i Buljubašić Indira. U svom radu one su predstavile neka od tradicionalnih jela i napitaka iz Bosne i Hercegovine: burek, turšiju i sok od jabuka. Čestitamo!

*”KLOVNOLOGIJA”
U utorak, 4.12.2012. godine učenici IV razreda su u pozorištu “SARTR” prisustvovali veseloj predstavi “Klovnologija”.

Posjeta Kulturnom centru “Kralj Fahd”
U srijedu, 5.12.2012. godine 50 učenika naše škole, uzrasta od IV do IX razreda, u pratnji direktora naše škole i nastavnika Mehmedović Huseina i Cibra Suada, posjetili su Kulturni centar “Kralj Fahd”, gdje su prisustvovali sportskim igrama djece sa posebnim potrebama, koje je organizovao ovaj Centar. Ovom prilikom učenici su obišli i edukativne učionice Centra u kojima se realiziraju besplatni kursevi informatike, matematike i stranih jezika za sve zainteresovane učenike.