Brčko ljetni kamp 2012. godine

Uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade i ove godine Civitas je organizovaoi Brčko ljetni kamp, edukativno-zabavni program za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola iz cijele BIH.  Jedanaesti Brčko kamp održan je u periodu od 29.06.2012. do 03.07.2012. Tema kampa bila je: „Aktivizam mladih u školi i zajednici“

Učesnici kampa bili  su članovi pobjedničkih ekipa osnovnih i srednjih škola takmičenja „Projekt građanin“, a njima su se pridružili aktivni timovi volontera iz cijele države, koji su za učešće u programu kampa odabrani na javnom konkursu.

Petodnevni program kampa činile su radionice iz oblasti jačanja omladinskog aktivizma, sportsko-zabavni program i drugi zanimljivi edukativni i zabavni sadržaji. Građani  Distrikta imali su priliku da se upoznaju sa učesnicima kampa i njihovim pobjedničkim radovima na javnoj promociji koja je održana drugog dana kampa 30.06.2012. godine.

Našu školu predstavljala je osmočlana ekipa učenika odjeljenja III4 (farmaceutski tehničar):

1. Milena Nedimović

2. Marija Landup

3. Saša Kostadinović

4. Milica Marin

5. Kristina Đenić

6. Ivana Zorić

7. Marko Narandžić

8. Mladen Babić

Učenici su putovali u pratnji profesorice Aleksandre Ćurčije.

Naši učenici su i prethodne školske 2011/12. godine bili učesnici Brčko ljetnog kampa i Završne smotre pobjedničkih ekipa iz projekta “Građanin” u Sarajevu, što je vidan pokazatelj uspješne i kontinuirane saradnje sa Civitasom.