ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ 01.-07.10.2012.године

Са радошћу, сваке године обиљежавамо Недељу посвећену дјечијим правима.

Ове школске године добили смо позив Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске да присуствујемо обиљежавању централне манифестације „Дјечије недеље“ (03.10.2012.) под слоганом „Породица-гдје живот почиње, а љубав никад не престаје“ и промоцији публикације Избор међународних прописа о правима дјетета, коју су припремили Министарство за породицу,омладину и спорт и Омбудсман за дјецу Републике Српске. Позиву смо се са задовољством одазвали.

            На нивоу наше школе, а у организацији Савјета ученика, припремили смо радио емисију. Посветили  смо је мами, тати, бати, секи тј. породици – у којој наш живот почиње, али љубав, подршка и разумјевање никад непрестају. Садржај емисије употпуњен је  пјесмама о породици  и дјечијим музичким нумерама.

            Током ове недјеље сви часови одјељењске заједнице посвећани су овој области, релаизоване су многе радионице, а радови ученика  изложени у холовима и ходницима школе.

            Сједницу Савјета ученика такође смо посветили нашим- дјечијим правима које стално истичемо, али и нашим обавезама које често запостављамо, а једно без дургог не иде. Цијела школска година у нашој школи  посвећена је  дјечијим правима, а посебно мјесеци октобар (Недјеља дјечијих права) и новембар (20. новембар Међународни дан дјечијих права).

                                                                                                            Предсједник Савјета ученика

                                                                                                                        Огњен Вујковић