Posjeta Sarajeva

Učenici JU OŠ “Humci” – Os Humci 19, maja putovali su na jednodnevni izlet u Sarajevu, gdje su posjetili Baščaršiju, Vijećnicu, Šehidsko mezarje Kovači, Pinirsku dolinu A U CLJU NJEGOVANJA LJUBAVI PREMA DOMOVINI, GLAVNOM GRADU  …. – d.o.o. Malikić Turs Humci,

4

Saradnja s medijima

PUTOKAZI – 19.5.2015. – REPORTAŽA O DANU ŠKOLE
http://www.rtvtk.ba/v2/tk-info/obrazovanje

 

Direktor škole Amir Mehmedović zajedno sa ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Mirsadom Begović u jutarnjem programu RTV TK-a (14.5.2015. godine) u povodu obilježavanja 69. rođendana JU OŠ “Humci” – Humci – Dana škole, predstavili su našu školu, gdje se govorilo i projektinim aktivnostima i radu škole u proteklom i narednom periodu….

Saradnja sa mještanima

DONACIJA – Kademlija Tima Tanjic
Naša draga mještanka Kadmlija Tanjić ponovno je obradovala učenike naše škole, posebno one najmlađe, vrijednim paketom kojeg je poslala iz daleke nam Amerike….. Ovim putem pozivamo naše Humčane, ma gdje bili, ako su u mogućnosti da pomognu učenicima, školi, svom mjestu….

3

Proljetni kros

30. aprila, 2015 godine na školskom prostoru PŠ u Šibošnici održan je Proljetni kros…

Organizovano je takmičenje u trčanju, te drugim starim sportskim igrama (trčanje u vreći, nošenja jaja u kašici, i sl….) ·  Na proljetnom krosu učenici Centralne škole su zajedno s učenicima područne škole  kroz igru pokazali nivo tolerancije i međusobnog uvažavanja i poštivanja drugim i drugačijih.

U okviru realizacije krosa aktivno su učestvovali svi učenici i učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

2