Srednjoškolci danas radili u Vladi, njenim ministarstvima i službama

18. oktobar 2012. Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ove godine podržala je projekt Udruženja Infohause iz Sarajeva pod nazivom „Volontiraj-kreditiraj 2012“, u kojem su učešće uzeli i učenici nše škole.Goraždanske učenike sa koordinatorom ovog projekta profesorom Admirom Kurtovićem, jutros je na početku radnog dana u zgradi Vlade BPK Goražde pozdravio premijer BPK-a Goražde dr. Alija Begović.

Premijer Begović pohvalio je i projekt Udruženja „Infohause“ iz Sarajeva te kazao da će Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ubuduće podržavati ovaj i njemu slične projekte, jer oni doprinose da se uspostavi što čvršća i kvalitetnija saradnja između vladinog i nevladinog sektora.U Goraždu 18 poslodavaca (Kabinet premijera, osam kantonalnih ministarstava, dvije službe, dvije kantonalne uprave, po jedna Direkcija i Agencija u Vladi BPK-a Goražde, te Direkcija BH Telecoma i Dom za stara i iznemogla lica), jutros su širom otvorili vrata mladim zaposlenicima te ih upoznali sa djelokrugom svog rada i radnim zadacima.

Nasmijana i mlada lica promijenila su zakratko njihovu svakodnevnicu te unijela svježinu u ozbiljnu, radnu atmosferu.A, priliku i čast da zamijeni premijera, odnosno da vidi kako izgleda njegov radni dan, dobio je učenik naše škole   Edo Kanlić.

Glavni cilj projekta “Volonitiraj-kreditiraj” je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.Podciljevi ovog projekta jesu i uspostavljanje kontakta između sadašnjih i budućih profesionalaca, te učenika i lokalne zajednice kako bi učenici mogli promovisati solidarnost i volonterizam kao trajne vrijednosti u zajedničkom radu.