Srdačan pozdrav svima

Srdačan pozdrav svima, koje ovako lijepo ujedinjuje ova web-stranica! Nastavničko vijeće naše škole, Vijeće učenika, kao i Vijeće roditelja spremno su prihvatili naše učešće u ovom novom, zanimljivom i neobičnom projektu. Uz zahvalnost „Civitas“-u, koji vjeruju da se mladi naše zemlje mogu takmičiti u demokratičnosti, za početak ćemo vam predstaviti našu školu:

Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“ izgrađena je i počela sa radom daleke 1932. godine. Tada se zvala Prva osnovna škola prestolonaslednika Petra. Već u školskoj 1937/38. godini prolašena je prvom oglednom narodnom državnom školom. Prihvativši već tad misiju inovativnog, naučno i pedagoški utemeljenog, predanog i pažljivog rada sa djecom, njeni uposlenici i učenici nikad nisu odustali od nje. Zastave, grbovi, natpisi i pisma na pločama okačenim o zgradu naše škole su se kroz decenije postojanja mijenjali. No, ono što nije ćete i danas vidjeti i osjetiti ako nas posjetite: osmijehnuti učenici, hodnici puni diploma, pehara, fotografija sa zabilježenim uspomenama, ugodna atmosfera i, znanju svojstvena, užurbanost.

Osim što ćemo se potruditi da vas informišemo o svemu što se dešava u školi, obradovat će nas i vaša posjeta web-stranici naše škole: www.osmccsa.edu.ba, koja informiše sve naše sadašnje, ali i nekadašnje, učenike i njihove roditelje, kao i širu javnost o životu i radu najuspješnije osnovne škole u općini Centar – osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“.

Radujemo se druženju!:)