Preko 2000 učenika za posušku milenijsku fotografiju – Dan za pamćenje

Velika brojnost djece u malom gradiću svakako je osobina koju treba prikazati u okrilju pozitivne poruke koje su idealne za prikaz milenijskom fotografijom.

Potpis za pamćenje“ naziv je 229. milenijske fotografije koju je  na Trgu branitelja u Posušju načinio poznati fotograf Šime Strikoman. Snimanju je nazočilo oko 2200 učenika posuške Gimnazije, Srednje strukovne škole i osnovnih škola, a organizaciji je pripomogla i Općina Posušje.

Mladost koja je najveća vrijednost ovoga kraja, koja je s ponosom svojim tijelima složila natpis crvene boje: POSUŠJE, a pratimo li plavi trag među sudionicima snimanja otkrit ćemo potpis za pamćenje fra Grge Martića, kojim sam simbolično želio spojiti kulturnu povijest Hrvata na ovim prostorima inspiriran poznatim memoarima fra Grge Martića „Zapamćenja“, sa jedinom , pravom vrijednosti jednog kraja: prekrasnom mladosti!

U danu za pamćenje nastala je

229. Milenijska fotografija  Šime Strikomana,

koja u sebi krije potpis za pamćenje fra Gge Matrića koji sa svojom ljubavi prema svom kraju i uloženim radom u obrazovanje i  kulturu, itekako zadužio i ovu mladost.