Posuški osnovci treću godinu zaredom sudionici Brčko ljetnog kampa

 

Uz podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade i ove godine Civitas je organizirao Brčko ljetni kamp, edukativno-zabavni program za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola iz cijele BIH.

Jedanaesti Brčko kamp održao se u periodu od 29. 6.2012. do 03. 7.2012. Tema kampa je bila „Aktivizam mladih u školi i zajednici“

Sudionici kampa su članovi pobjedničkih ekipa osnovnih i srednjih škola natjecanja „Projekt građanin/Ja građanin“ te grupe učenike koje su svoje sudjelovanje na kampu izborile pobjedom na javnom natječaju.

Petodnevni program kampa čine radionice iz oblasti jačanja omladinskog aktivizma, sportsko-zabavni program i drugi zanimljivi edukativni i zabavni sadržaji. Sudionicima su predstavljeni i aplikativni procesi za programe Američke Vlade poput stipendija, programa razmjene i mini-grantova.

Na kampu su treću godinu zaredom sudjelovali učenici OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja u sastavu: Iva Jurišić, Ante Penava, Marina Bago, Filip Šušnjar, Kata Martić, Kristijan Penava, Anđela Hrkać i Marko Grbeša. Učenike je pripremala Ivana Banožić, a na kampu im se pridružila i Diana Tomić.

Posebno je bio zabavan izbor za miss i mistera Brčko ljetnog kampa na kome su posuški osnovci dokazali da pamet i ljepota idu zajedno. Tako je mjesto prvog pratitelja pripalo Filipu Šušnjaru dok je miss Brčko ljetnog kampa 2012. Kata Martić.

Kampu je na jednom mjestu okupio preko 300 učenika te njihove profesore.