Posušje: Zanimljiva i korisna tribina o ovisnostima

Događaj vrijedan pozornosti u Posušju je dobro pripremljena tribina o ovisnosti na kojoj su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda OŠ Ivana Mažuranića, roditelji i drugi.

Tribinu je organizirala Udruga „Za osmijeh posuškog školarca“, Viječe roditelja OŠ Ivana Mažuranića u suradnji s djelatnicima Uprave policije MUP-a ZHŽ-a te Centrom za socijalni rad Posušje.

Širi se mreža kriminala i dilera a Posušje je rekordno po posjetiteljima vikendom u noćnim satima, istaknuo je komesar MUP-a Zoran Galić

U prvom dijelu tribine prikazan je edukativni film „Škola u koju ne treba ići“. Film je zorno predočio sve o ovisnosti o opojnim drogama, svjedočenjima onih koji su ušli u te opasne vode te savjete i sugestije stručnih osoba iz tog područja.

Nakon filma dodatne informacije svih vrsta i kako se izboriti za zdrav život predočio je Veselko Čović, policijski službenik Odjela za edukaciju MUP-.a

Prepuna kinodvorana je bila pomalo „šokirana“ priređenim programom Tribine za spas mladih od tih opakih poroka uz alkohola, kocku…Nakon nekoliko vrućih pitanja iz te sve opasnije problematike predstavnici Uprave policije MUP-a, Robert Sesar, šef Odjela za droge, Damir Čutura, glasnogovornik te komesar Zoran Galić bili su na raspolaganju za odgovore na pitanja i dodatne informacije. Izdvojili smo tek dio odgovor komesara Galića o nekim podacima i stanju s tom problematikom na razini ZHŽ-a.

Nažalost u našem okruženju svake je godine sve više kriminala u ovom sektoru jer se razvija mreža kriminala. Primjerice, u nekim se općinama okupi tek nekoliko stotina, a u Posušju vikendom i do pet tisuća gostiju kafića i noćnih klubova sa svih strana. To je plodno tlo za dilere da ostvare svoj kriminalni naum. Stoga treba raditi još više a mi smo u tom smjeru postigli vrijedne rezultate kroz više naših akcija, naglasio je Galić.

Kako smo doznali od organizatora ovo je tek početak aktualnih i preventivnih tema koje jako zanimaju i starije i mlade u Posušju i širem okruženju.