Održano županijsko natjecanje iz matematike za sedme i osme razrede

U Posušju je održano županijsko natjecanje iz matematike za sedme i osme razrede. Nastupilo je 60 osnovaca, osmaša i sedmaša, iz 13 OŠ ZHŽ-a. Goste je, uz prigodan program, pozdravio domaćin Zdravko Pirić, ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića a natjecanje je prigodnm riječima u kinodvorani otvorio prof. Zdenko Bošnjak, predsjednik Općinskog vijeća Posušje..

Pobjednici su: skupine 8. razred – 1.Anamarija Begić (OŠ Ivan Mažuranića Posušje), 2. Ana Šaravanja (Prva OŠ Široki Brijeg), 3. David Naletelić (Prva OŠ Široki Brijeg). U kategoriji 7.razreda pobjednici su: 1.Zdenka Pandžić ( OŠ Ruđera Boškovića Grude), 2.Anđela Spajić (Prva OŠ Široki Brijeg), 3.Stipe Mandić (OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški).

Pobjednicima je čestitala ministrica prosvjete ZHŽ-a prof. Helena Lončar i potaknula prigodnim riječima i ostale sudionike za rad i zalaganje te uspjehe na narednim natjecanjima. Bilo je veselo u Posušju i na samom kraju jer se sve dogodilo u lijepoj atmosferi kojoj su doprinjeli svi sudionici i domaćini – OŠ Ivana Mažuranića. Pobjednici su stekli pravo natjecanja iz matematike na državnoj razini.