Održana javna tribina učenika OŠ Ivana Mažuranića pod nazivom Općine-prijatelji djece

U okviru programa “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u Bosni i Hercegovini” , UNICEF i Udruženje INFOHOUSE organizirali su Javnu tribinu pod nazivom „Općine – prijatelji djece“.

Javna tribina imala je za cilj iznijeti mišljenja i stajališta djece o problemima u lokalnoj sredini u kojoj odrastaju te odraslima jasno uputiti poruku što je to što djeca trebaju kako bi ostvarila neka od osnovnih dječijih prava, pravo na igru, zdravlje, obrazovanje, zaštitu i drugo, rečeno je na javnoj tribini.

Iz INFOHOUSE-a su rekli kako su posuška djeca, koja su sudjelovala na tribini bila najaktivnija od svih dosada. Na njihova pitanja odgovore su pokušavali dati predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Bošnjak koji je došao i u ime načelnika Petra Polića, ispred Stranke umirovljenika Ana Mikulić, Blago Petric kandidat na listi za Općinsko vijeće ispred HSP-a BiH koji je došao umjesto kandidata za načelnika Mate Pavkovića koji zbog ranije preuzetih obveza nije mogao nazočiti tribini, nositelj liste za Općinsko vijeće ispred HSP-a BiH i vijećnik Filip Čamber, kandidat za načelnika ispred HDZ BiH Branko Bago, ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića Zdravko Pirić i doktorica Kata Hrkać.

Javna tribina bila je sedma po redu koja će se održavati u oko 10-tak općina na nivou BiH.