Javna tribina na temu: “Maloljetnici-kontracepcija-reproduktivno zdravlje”

Na inicijativu učenika odjeljenja III4 (zanimanje farmaceutski tehničar) koji su u okviru projekta “Građanin” proučavali problem neosvješćenosti maloljetnika o kontracepciji, dana 6.4.2012. u školi je održana javna tribina na temu: “Maloljetnici-kontracepcija-reproduktivno zdravlje”. Gosti predavači su bili:

1) Dr Dušan Gašić, specijalista ginekolog-akušer

2) Profesor biologije Miranda Baltić

3) Psiholog Slobodanka Štrbac

Pozivu da prisustvuju tribini odazvali su se predstavnici lokalnih vlasti iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe Opštine Novi Grad,  sekretar OOCK-a Novi Grad, predsjednik Savjeta roditelja naše škole, predstavnici policijske stanice Novi Grad, pedagozi osnovnih škola i Gimnazije sa područja naše opštine, predstavnici savjeta učenika navedenih škola u pratnji svojih nastavnika, kao i učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” koji su pobijedili na opštinskom takmičenju osnovnih škola u projektu “Građanin”.

Tribina je bila medijski praćena, jer su se pozivu učenika odazvali novinarRTRS-a Veljko Babić i snimatelj Lazo Blagojević, kao i novinarka radija Novi Grad Zora Savić, pa je prilog o tribini emitovan istog dana u emisiji “Srpska danas”. Tribina je završena diskusijom u kojoj je učestvovala većina prisutnih, a opšti zaključak je da je izabran aktuelan i ozbiljan problem kome se ne posvećuje dovoljno pažnje.