Humanitarna akcija

Naša škola uvijek je spremna pomoći kada su u pitanju humanitarne svrhe. Ovoga je puta riječ o našem učeniku kojemu je iznenada zatajilo srce.

 

Učenik naše škole je zaprimljen na kliniku u Zagreb 07.5.2012. godine, gdje mu je prof.dr Chudy ugradio elektrosimulator, uređaj sličan onomu za simulaciju srca. Žice uređaja pod kožom na trbuhu vode do elektroda koje su usađene u duboke dijelove mozga odgovorne za budnost.

 

Sam uređaj za elektrosimulaciju stoji 15.000 EUR, a hospitalizacija i operativni zahvat 100.000 KN. Dio troškova snosi Zavod.

Neurosimulator se nosi do potpunog oporavka. Za povratak govorne i ostalih funkcija, trebat će dugotrajno liječenje i velika pomoć fizijatara, logopeda i drugog medicinskog osoblja u toplicama, za koje treba i dodatna sredstva.

 

Primoran je ostaviti po strani svoju školu. Mora se boriti za život. Za njegovo liječenje potrebna su novčana sredstva koja obitelj nije u stanju sama osigurati, stoga je na razini naše škole organizirano prikupljanje novca za potrebe liječenja našeg kolege i prijatelja.

Ovoj humanoj gesti rado su se odazvali svi učenici i djelatnici naše škole.