04.-10.oktobra “DJEČIJA NEDJELJA“

04.-10.oktobra   “DJEČIJA NEDJELJA“

U cilju podsticanja i organizovanja kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unaprjeđenje razvoja brige o djeci, kao i pokretanje novih incijativa i programa za zadovoljavanjem potreba , u okviru obilježavanja “DJEČIJE NEDJELJE“,  planirane su razne aktivnosti koje u svom radu  podstiču aktivnost djece.

U okviru “Dječije nedjelje“organizovana su druženja djece, programi edukativnog, humanog  i sportskog karaktera, a to su sljedeće aktivnosti:

1.U holu naše škole održan je kratki program u kojem su učestvovali učenici iz matične   i područnih škola, to je ujedno bila i prilika za sve učenike da se okupe na jednom mjestu i zajedno obilježe i proslave jedan dan „Dječije nedjelje“.

2.Prva osnovna škola je predložena od strane Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, za provođenje aktivnosti obilježavanja “Dječje nedjelje”u FBiH za 2011. godinu., koji se provodi na području HNŽ/K u organizaciji Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K i ZAMFIS-a (Udruge studenata Socijalnog rada). Organizovan je okrugli sto na temu: “Jesu li robne marke uvijet da budeš omiljen/a u društvu”.
Da su prave životne vrijednosti druženje i prijateljstvo, djeca su shvatila kroz radionice i diskusije, koje su im priredile studentice iz Udruge ZAMFIS: Antonija Čuljak, Sanja Elezović i Marinella Primorac, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, kao i njihovoj profesorici Janji Milinković, koja je zaslužna za ovo lijepo druženje i međusobno upoznavanje djece iz susjednih škola: OŠ”Glavatičevo”, OŠ”Parsovići”, OŠ”Seonica”, OŠ”Čelebići”, “Druge osnovne škole”, “Srednje škole-Konjic” i naravno, domaćina “Prve osnovne škole”, čiji su se učenici, članovi multimedijske sekcije,  predstavili sa igrokazom “Vrijednosti prijateljstva”.

U okviru “Dječje nedjelje”, u  našoj školi su tokom cijele sedmice provedene aktivnosti za obilježavanje iste:

–  ponedjeljak 03.10.2011.- posjeta pošti (povodom Svjetskog dana pošte)

–  utorak       04.10.2011.- Okrugli stol za sve škole na području Konjica

–  srijeda      05.10.2011.- sportske aktivnosti

–  četvrtak    06.10.2011- posjeta biblioteci i muzeju

–  petak         07.10.2011.- posjeta Poljoprivrednom sajmu “FOOD – FEST KONJIC”