САРАДЊА СА ДРУШТВЕНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ У ШК. 2011/2012

Извод из Извјештаја директора школе  за Савјет родитеља и Школски одбор:

Школа је у току школске 2011/2012. године остварила добру сарадњу са друштвеном заједницом. Остварени су различити облици сарадње као што су:

– редовне радио емисије путем којих су се презентовале ученичке секције, емисије на тему образовања и презентовање акција Савјета ученика. Савјет ученика је узео учешће и у ТВ прилогу у току реализација хуманитарних акција за удружење дјеце са посебним потребама „Трачак наде“, као и у току акције „Фарбање шкослког дворишта“.

– сарадња са невладином организацијом „Genesis project“ из Бањалуке која је у школи одржала едукативне радионице на тему „Упозоравање на мине“ а у склопу тога и луткарску представу за ученике нижих разреда.

– сарадња са факултетима, обављен је стоматолошки преглед ученика, студенти дефектологије су присуствовали часовима разредне наставе у оквиру предмета методика наставе; студенти Медицинског факултета су одржали радионице у циљу вршњачке едукације на тему ХИВ и АИДС.

-у више наврата школа је сарађивала са Центром за социјални рад.

-сарадња са ЦЈБ Фоча у оквиру које су ученици и наставници узели учешће на округлом столу са темом „Спријечимо вршњачко насиље“, затим у смислу обезбјеђивања ученика у саобраћају приликом одласка на излет,  у току матурске шетње итд.

-сарадња са СШЦ Фоча је такође била успјешна,одређени су ментори за приправнике ван школе тј. ментори из СШЦ Фоча, проведене су анкете на тему „Професионална оријентација ученика“, а такође и одржано предавање у СШЦ-у на поменуту тему за ученике деветих разреда.

-у сарадњи са Центром за културу и информисање извршена је селекција тачака за програм „Светосавска свечаност“ и „Божићни концерт“  у организацији Центра за културу и информисање на којима су наступили ученици школе.

-школа је у првом полугодишту  такође укључена у два пројекта у организацији ЦИВИТАС-а. Један је под називом „Избор најдемократичније школе“ а други „Интеркултурална размјена“. Други пројекат је успјешно реализован, у оквиру којег су наши ученици и наставници угостили и посјетили ОШ „Славиновићи“ у Тузли. Као завршна активност у пројекту организован је тродневни камп за учеснике на Јахорини.

-сарадња са јединицом ЛОТ-ЕУФОР као и са ОСЦЕ-ом Фоча који су помогли одлазак ученика на турнир у фудбалу у Сарајеву и који редовно дају свој допринос у акцији прикупљања ПЕТ амбалаже и папира.

-школа је остварила и добру сарадњу са општинском  управом (реконструисан је кров на фискултурној сали), канцеларијом РПЗ-а у Фочи(посјета часовима  инспектора-просвјетног савјетника Слађане Вилотић) као и Министарством просвјете и културе.

-организоване су представе за ученике у склопу Мајских културних свечаности у Градском позоришту.

– школа је добила донацију спортске опреме од кога Развојне банке

– у оквиру обиљежавања Еуропарка, наша школа је остварила успјешну сарадњу са националним парком Сутјеска – Фоча

– Успјешно смо сарађивали са Домом здравља у Фочи  (обављени су систематски прегледи ученика и радника као и стоматолошки преглед ученика)

– остварена је сарадња и са Норвешком амбасадом, школа је добила донацију у виду књига за школску библиотеку.

– остварена је успјешна сарадња са ОШ „Слободан Секулић“ из Ужица и школом из Колашина, у склопу REC пројекта

– школа је остварила сарадњу са ЈПШ „Шуме Републике Српске“ ШГ „Маглић“ Фоча. Ученици еколошке секције су поводом дана шума засадили саднице у школском дворишту.

– сарадња са фирмом „Lanaco“, завршено је постављање мреже и ормарића у склопу пројекта „Доситеј“ и извршена дистрибуција рачунара као и обука запослених.

– сарадња са Црвеним Крстом Општине Фоча, организовано предавање у школи на тему „Превенција здравља жена“

– сарадња са организацијом GREY WORLDWIDE  d.o.o. BiH. Одржан Always едукативни програм „О теби“ за ученице шестих разреда.

– сарадња са КУД „Вила“ и КУД „Фоча“ из Фоче.

– сарадња са ОШ „Славиновићи“ из Тузле у оквиру пројекта „Интеркултурална размјена“.

– сарадња са Омбудсманом за дјецу РС, канцеларија у Фочи…”

 

…..и још много тога……:)