ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКОГ ДАНА ЈЕЗИКА

Сваке године 26. септембра у нашој школи се обиљежава Европски дан језика. Тог дана у нашој школи влада свечана атмосфера.

Ове школске године ученици су писали поруке испред школе  које су могли видјети не само ученици,  већ и родитељи,   баке, тете, као и сви случајни пролазници. Од  раног јутра било је весело и разиграно. Хол су красили панои и балони, украшени порукама на свим језицима.

За вријеме радио-емисије у школи је била потпуна тишина,  само су дјечији гласови одзвањали ходницима и озбиљно говорили о значају  познавања страних језика. Дјеца су пјевала и рецитовала уз пратњу виолине, коју је свирала Анастасија Марић, ученица осмог разреда.

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске, под покровитељством Министарства просвјете и културе и у сарадњи са Савjетом Европе, пету годину за редом обиљежила је  Европски дан језика, дан европског плурилингвализма и мултикултуралниости.

Ове године  ученици наше школе учествовали су у такмичарском дијелу програма, заједно са ученицима још три основне школе и то: ,,Бранко Радичевић”,  ,,Милош Црњански” и ,,Бранко Ћопић”. Такмичење је било је узбудљиво и неизвјесно, до самог краја смо предњачили, али на нашу велику жалост, заузели смо друго мјесто.

Све ове пригодне свечаности, с циљем да код публике свих узраста пробуде интерес за учење језика, пратиле су обиљежавање овог, за европске интеграције важног догађаја.

Професор енглеског језика

Николина Хрнић