ВАСКРС У НАШОЈ ШКОЛИ

У нашој школи се, већ традиционално, обиљежава највећи и најважнији хришћански празник – Васкрс. Њиме Хришћани славе једну од централних догми вјере, Исусово васкрснуће. Симбол Васкрса је јаје које представља рађање, а највише му се радују дјеца.

Ученици наше школе су, заједно са учитељима и наставницима, фарбали и украшавали васкршња јаја. Своју креативност су показали и родитељи ученика, те вриједне руке њихових бака и дједова. Након рада, у оквиру часова одјељењске заједнице, свако одјељење је изложило свој васкршњи аранжман у холу школе. Комисија је направила увид у овогодишње ученичке радове и у складу са унапријед одређеним критеријумима прогласила најкреативнији васкршњи аранжман у разредној и предметној настави.

Ове године смо, на иницијативу Савјета ученика, сва офарбана јаја донирали Социјално-геријатријском центру у Бањој Луци, у којем бораве особе треће животне доби. Драго нам је што смо им својом посјетом и пригодним поклонима изамамили осмјехе на лица.

Наша школа већ дуги низ година сарађује са Геријатријским центром, посјећујући њихове кориснике. У оквиру тих посјета реализујемо кратке приредбе, те им дарујемо симболичне поклоне, као и овај пут поводом Васкрса.

проф. Зорица Ђукић